TURKMENISTAN- MITUL DRUMULUI MATASII

  • Destinatie: Turkmenistan
  • Durata: 11 zile
  • Pret: $2300

Pretul include:
• Zborurile programate cu Turkish Airlines spre Tashkent prin Istanbu,l la clasa economic
• Zborurile interne la clasa economic
• Hotelurile listate; în cazul în care nu sunt disponibile, altele din aceeași categorie
• Transferurile la și de la aeroporturile cu mașina privata și asistență
• Pensiune completa
• Ghid local
• Vizitele si taxele de intrare la locurile menționate; degustare de vinuri în Samarkand
• Sac, suport pentru documente, tag-ul pentru bagaje și documentația ilustrativa
• Asigurare pentru asistență medicală, repatrierea și deteriorarea bagajelor

Prețul nu include:
• Taxele de aeroport
• Bauturi la mese, excesul de bagaje
• Taxele pentru camere foto sau video
• Excursiile optionale si orice altceva care nu este prezentat în ” pretul include ”
• Viza pentru Uzbekistan și Turkmenistan
• Taxa de înregistrare de € 65.00

Book Now
 
Ziua 1 (-/-/-)
Plecarea după-amiaza cu zboruri regulate Turkish Airlines către Istanbul. La sosire legatura spre Tashkent. Mesele si innoptare la bord.
Ziua 2 (B/L/D)
Sosirea dimineața. Formalitățile de frontieră și apoi micul dejun într-un restaurant local. Zbor la Urgench. Sosire si transfer la hotel pentru o scurtă pauză. Plecare cu autobuzul pentru a vizita Khiva, cel mai vechi și cel mai bine conservat oras de pe “Drumul Mătăsii, introdus în 1991 în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Întoarcerea la Urgench. Cina si cazare la hotel.
Ziua 3 (B/L/D)
Mic dejun la hotel . Plecare cu autocarul la Kounya Urgench prin Tashauz. După finalizarea procedurilor de obținere a vizelor turkmenistane sosirea laUrgench Kounya, vechea capitală a Khorzemului. Vizita la Mausoleul TurabekKhanum și Kutlug Timur. În plus, vom vizita Mausoleul Sultanului Tekkesh și Hill FortyMul – LAH. Masa de prânz. Transfer cu autobuzul la aeroport și zbor la Tashauz. La sosire, transfer la hotel. Cina si cazare.
Ziua 4 (B/L/D)
Mic dejun. Dimineața vom vizita orașul Ashgabat, capitala Turkmenistanului, “City of Love”, cel mai mare oraș din țară, situat între deșertul Karakum și poalele munților Kopet Dag, în oaza Akhal Tekin. Vizitam aici Muzeul istoric, ce conține o colecție de artefacte din Nisa și Muzeul Carpet. După-amiaza, transfer la aeroport si zbor spre Mary, oraș dezvoltat în apropierea sitului arheologic Merv. La sosire, transferul la hotel. Cina si cazare.
Ziua 5 (B/L/D)
Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport si zbor la Mary, orașul dezvoltat în apropiere de situl arheologic de la Merv, al treilea cel mai mare oras din Turkmenistan. Vizitam ruinele Merv, unul dintre orașele cele mai infloritoare ale caravanei Asiei Centrale de-a lungul Drumului Matasii, centrul de cultură și știință cel mai importante la momentul respectiv. Întoarcere la Mary: cina si cazare la hotel.
Ziua 6 (B/L/D)
Mic dejun la hotel. Transfer pentru a ajunge la granița cu Uzbekistan la Farab. Masa de prânz. După formalitățile de frontieră, vom fi condusi la Bukhara. Sosire, transfer la hotel, cina și cazare în camere private.
Ziua 7 (B/L/D)
Mic dejun la hotel. Datorită poziției sale strategice pe Drumul Mătăsii, Bukhara  a văzut cum economia sa creste considerabil și a devenit un important centru religios din Asia, unde s-au construit numeroase moschei și madrassase. Tur de o zi al orasului. Cina si cazare la hotel .
Ziua 8 (B/L/D)
Mic dejun la hotel. Plecare spre Shakhrisabz cu autobuzul (300 km), locul de nastere a lui Tamerlan. Vizitam ruinele Palatului Ak Saray, care datează din 1380; urmeaza vizita la Mausoleul Jehangir și Kok, Moscheea Gumbaz, sau Moscheea vineri. Continuam la Termez (290 km), cel mai sudic oraș din Uzbekistan, în apropiere de granița cu Afganistanul. Cina si cazare la hotel.
Ziua 9 (B/L/D)
Mic dejun la hotel. Samarkand este al treilea cel mai mare oras din Uzbekistan; este unul dintre cele mai vechi orașe din lume și cel mai bogat oras din Asia Centrală, datorită locației sale în centrul Drumul Mătăsii. Masa de prânz într-un restaurant și degustare de vinuri. Cina si cazare la hotel.
Ziua 10 (B/L/D)
Mic dejun la hotel. Plecare spre Tashkent (300 km), capitala economică și culturală a țării, un oraș cu origini antice, dar cu un aspect modern. La sosire masa de prânz într-un restaurant. Vizitam orașul vechi si continuam cu o vizita la orasul modern. Cină de rămas bun într-un restaurant local. Cazare peste noapte la un hotel.
Ziua 11 (-/-/-)
Transfer dimineața devreme la aeroport și zbor programat Turkish Airlines spre Istanbul. La sosire, legaturi pentru zborul la Roma sau Milano. Sfarsitul serviciilor.

Note:
(B / L / D): B = mic dejun; L = Masa de prânz; D = Cina

Plecări individuale cu Turkish Airlines: luni, marți, joi și duminică.

Hoteluri prevazute (sau similare) 

Urgench: Hotel Khorezm Palace 4*
Ashgabad: Hotel Ak Altin 4*
Maty: Hotel Margush 3*
Bukhhara: Hotel Bukhara Palace 4*
Samarcanda: Hotel Grand Samarkand 4*
Tashkent: Hotel Dededam 4*

Pretul calatoriei, minim 4 persoane, incepand de la:

Minim 4 persoane

In camera dubla

Supliment single

Circuit de Baza

€ 2.300,00

€ 220,00

Taxele de aeroport, care se pot modifica

€ 247,00

Viza individuala Uzbechistana

€ 95,00

Taxa de inscriere

€ 65,00