TAKISTAN- CALATORIE IN INIMA DRUMULUI MATASII

  • Destinatie: Takistan
  • Durata: 15 zile
  • Pret: $3270

Pretul include:
• Zborurile programate cu compania Uzbekistan Airways la/de la Tashkent, la clasa economic
• Zborurile interne la clasa economic
• Hotelurile listate; în cazul în care nu sunt disponibile, oricare altele din aceeași categorie, si două nopți într-o casă privată
• Transferurile la și de la aeroporturi, cu mașina privata și asistență în limba engleză
• Tururi si excursii ca pe itinerariu, cu ghizi vorbitori de limba engleză
• Demipensiune
• Vizitele si taxele de intrare la locurile menționate
• Sac, suport pentru documente, tag-ul pentru bagaje și documentația ilustrativa
• Asigurare pentru asistență medicală, repatrierea și deteriorarea bagajelor

Prețul nu include:
• Taxele de aeroport
• Bauturi la mese, excesul de bagaje
• Taxele pentru camere foto sau video
• Excursiile optionale si orice altceva care nu este prezentat în ” pretul include ”
• Costul celor trei vize
• Taxa de înregistrare de € 65.00

Book Now
   
Ziua 1 (-/-/-)
Plecare de dimineața la Tashkent cu zborul companiei Uzbekistan Airways. La sosire, după formalitățile de frontieră, transferul la hotel. Cina si cazare.
Ziua 2 (B/-/D)
Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare spre Urgench. La sosire, transferul cu autocarul la Khiva, cel mai vechi și mai bine conservat oras de pe “Drumul Mătăsii, introdus în 1991 în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Masa de prânz. Continuarea vizitei la Casa de Piatra (ToshHowli) si Madrasa Allah Kuli Khan. Cina si cazare la hotel.
Ziua 3 (B/-/D)
Mic dejun. Dimineața vom incheia programul de vizite. Dupa-amiaza, timp liber pentru a explora individual orașul. Cina si cazare la hotel.
Ziua 4 (B/-/D)
Mic dejun la hotel. Plecare spre Khounya Urgench, vechea capitală a Khorzemului, care în 1221 a fost distrusa de hoardele mongole. Vizitam Mausoleul TurabekKhanum si Mausoleul Sultanului Tekkesh, și multe altele prezente in zona. Transfer apoi la aeroport si zbor spre Ashgabat. La sosire, transfer la hotel. Cina si cazare .
Ziua 5 (B/-/D)
Mic dejun. Dimineața vom vizita orașul Ashgabat, capitala Turkmenistanului, “City of Love”, cel mai mare oraș din țară, situat între deșertul Karakum și poalele munților Kopet Dag, în oaza Akhal Tekin. Vizitam aici Muzeul istoric, ce conține o colecție de artefacte din Nisa și Muzeul Carpet. După-amiaza, transfer la aeroport si zbor spre Mary, oraș dezvoltat în apropierea sitului arheologic Merv. La sosire, transferul la hotel. Cina si cazare.
Ziua 6 (B/-/D)
Mic dejun la hotel. Excursie la situl arheologic din Merv, unul din orașele cele mai infloritoare ale Asiei Centrale de-a lungul Drumului Matasii, centrul de cultură și știință. Vizitam Mausoleul Sultanului Sanjar, Palatul Shakhriyar si Mausoleul lui Mukhammed-Ibn-Zade. După-amiază transfer la granița cu Uzbekistan. După formalitățile de frontieră, vom fi condusi la Bukhara. La sosire, cina și cazare peste noapte la hotel.
Ziua 7 (B/-/D)
Mic dejun la hotel. Datorită poziției sale strategice pe Drumul Mătăsii, Bukhara  a văzut cum economia sa creste considerabil și a devenit un important centru religios din Asia, unde s-au construit numeroase moschei și madrassase. Tur de o zi al orasului. Cina si cazare la hotel .
Ziua 8 (B/-/D)
Mic dejun la hotel. Plecare spre Shakhrisabz cu autobuzul (300 km), locul de nastere a lui Tamerlan. Vizitam ruinele Palatului Ak Saray, care datează din 1380; urmeaza vizita la Mausoleul Jehangir și Kok, Moscheea Gumbaz, sau Moscheea vineri. Continuam la Termez (290 km), cel mai sudic oraș din Uzbekistan, în apropiere de granița cu Afganistanul. Cina si cazare la hotel.
Ziua 9 (B/-/D)
Mic dejun. Plecare spre granița cu Takistan. După încheierea formalităților de frontieră continuăm spre Dushanbe (260 mile), capitala țării situata în Valea Hissar. Deși orașul este relativ modern, originile sale pot fi urmărite înapoi acum 3000 de ani. La sosire, vizita la Muzeul National. Cina si cazare la hotelul
Ziua 10-14 (B/-/D)
Pensiune completă. Un tur rapid al orasului Dushanbe, si apoi plecare spre lacul Iskander Kul, prin pitoreasca vale a râului Varzob. Rămânem peste noapte într-o casă privată, iar a doua zi va fi dedicată complet pentru a explora zona din jurul lacului Iskander Kul. Inca o noapte în casa privată. Dimineața zilei urmatoare plecam spre Istravshann, prin trecătoarea Shahristan. Masa de prânz la un restaurant local, si apoi continuam la granița uzbecă prin Khujand, al doilea cel mai mare oras Tadjikistan. După încheierea formalităților de frontieră la Oibek, vom fi condusi  la Samarkand. Cina si cazare la hotel. Samarkand este al treilea cel mai mare oras din Uzbekistan: unul dintre cele mai vechi orașe din lume și cel mai bogat oras din Asia Centrală, datorită locației sale în centrul Drumul Mătăsii. Tur de o zi al orasului, cu cele mai importante obiective. Cina si cazare la hotel. Urmatoarea zi plecam la Tashkent, capitala economică și culturală a țării, un oraș de origini antice, dar cu un aspect modern. Vizitam orașul vechi si orasul nou, cu nenumarate atractii turistice. Cina si cazare la hotel.
Ziua 15 (-/-/-)
Transfer dimineața devreme la aeroport și de plecare cu zborul programat Uzbekistan Airways către Roma.

Note:
(B / L / D): B = Mic dejun; L = Masa de prânz; D = Cina

Plecări individuale cu Ubzekistan Airways de la Roma in fiecare zi de luni.

Hoteluri incluse (sau similare) 

Tashkent: Hotel Shodlik Palace 4*

Khiva: Hotel Malika Khiva 3*

Ashgabad: Hotel Ak Altin 4*

Mary: Hotel Margush 3*

Bukhhara: Hotel Caravan 4*

Termez: Hotel Meridan 3*

Dushanbe: Hotel Gulistan 4*

Iskander Kul: Casa Privata

Samarcanda: Hotel Malika 4*

Taxe de participare, minim 4 persoane, incepand de la:

Minim 4 persoane

In camera dubla

Supliment single

Circuit de Baza

€ 3.270,00

€ 300,00

Taxele de aeroport, care se pot modifica

€ 247,00

Viza individuala Uzbechistana (3 intrari)

€ 110,00

Taxa de inscriere

€ 65,00