LIBAN- TARA FENICIENILOR

  • Destinatie: Liban
  • Durata: 8 zile
  • Pret: $2200

Pretul include:
• Zboruri programate cu linea MEA Middle East Airlines, din Roma sau Milano spre Beirut la clasa economic
• Hotelurile listate; în cazul în care nu sunt disponibile , oricare altele din aceeași categorie
• Demipensiune (mic dejun si pranz in timpul excursiei)
• Transferurile si excursiile descrise în itinerariu, cu ghizi locali
• Taxele de intrare la locurile mentionate; degustare de vinuri la Ksara
• Sac, suport pentru documente, tag-ul pentru bagaje și documentația ilustrativa
• Asigurare pentru asistență medicala, repatrierea și deteriorarea bagajelor

Prețul nu include:
• Taxele de aeroport
• Bauturi la mese, sfaturi, excesul de bagaje
• Taxele pentru camere foto sau video
• Excursiile optionale si orice altceva care nu este prezentat în ” pretul include ”
• Taxa de viză (25 USD)
• Taxa de înregistrare de € 65.00

Book Now
Ziua 1 (-/-/-)
Plecare dimineata devreme cu linea MEA Middle East Airlines, din Roma sau Milano spre Beirut (zborul durează aproximativ 3 ore și 20 de minute). După formalitățile de control al pașapoartelor și retragerea bagajelor, intalnire cu ghidul local si transferul la hotel. Mese libere.
Ziua 2 (B/L/-)
Mic dejun la hotel. Ne indreptam apoi spre sud, pentru a ajunge la orașul vechi fenician Tyr. De-a lungul drumului, oprire si vizita la Sidon, o mică insulă legată de continent. Continuam la Tyr, precum și la siturile arheologice bogate în istorie: aici puteți admira amfiteatrul roman din care a mai rămas doar un pătrat. Pranz la un restaurant local. După-amiază revenim la Beirut, oprindu-ne pentru a admira templul Echmoun, dedicat celui mai important zeu al fenicienilor. Cină libera și cazare la hotel peste noapte.
Ziua 3 (B/L/-)
Mic dejun la hotel. Beirut este un oraș unic în lume, datorită locației sale la intersecția a trei continente (Asia, Europa și Africa); fermecător, serios și misterios, un oraș extrem de plăcut și “nebun”, un adevărat leagan de culturi diferite. Tur de o zi, plin cu lucurile principalele de atractie: faimosul malul al mării Corniche, unde puteți admira spectaculoasele Rocks Pigeon; Muzeul Național, care a fost construit în 1930, frumosul Palat Beiteddine, resedinta Emirului Libanului, un exemplu splendid de arhitectura maura din secolul al 18-lea, iar apoi vechea capitală Deir El Qamar. Masa de prânz în timpul vizitei. Cina pe cont propriu. Cazare la hotel peste noapte.
Ziua 4 (B/L/-)
Mic dejun la hotel. Ziua de vizite în jurul capitalei: începem cu celebrele păduri de cedru, copaci vechi și maiestuosi, simbol al orașului și a țării. Continuam la Becharre, un mic sat unde s-a născut faimosul poet și scriitor Khalil Gibran. Prânz simplu, într-o mică stațiune montană. Vizita la așa-numita Vale Sacra Kadisha, un defileu adânc sculptat de râul Kadisha si presarat cu numeroase mănăstiri. Întoarcerea la Beirut după-amiaza târziu: cină libera și cazare peste noapte la hotel.
Ziua 5 (B/L/-)
Mic dejun la hotel. Plecare dimineața spre nord, iar prima oprire va fi la Tripoli pentru a vizita Castelul cruciat al Sfantului Gilles. Continuam la Manastirea Balamand, casa Bisericii Ortodoxe Grecesti. Pranz la un restaurant local. După-amiaza o vom petrece la Rachana, un sat muzeu veritabil, renumit pentru sculpturile sale moderne, care poate fi văzute de-a lungul drumului care duce in sat. Întoarcere la Beirut după-amiaza, cina si cazare.
Ziua 6 (B/L/-)
Mic dejun la hotel. Plecare pentru Jeita, unde vom vizita pesteri spectaculoase, dispuse pe două nivele. Continuam și ne vom opri pentru a admira statuia gigant a Fecioarei de la Liban, simbolul devotamentului față de Sfânta Fecioară în țară, sanctuarul roman dedicat ei în Harissa. În cele din urmă ajungm în Byblos, care este considerat de mulți a fi cel mai vechi port din lume, pentru a vizita cel mai important sit arheologic, unde puteți admira artefacte care datează din perioada neolitică. Timp liber pentru plimbare prin souk-uri, unde va puteti bucura de o cafea buna, preparata conform tradiției locale. Masa de prânz într-un restaurant cu specialități din pește. Întoarcere la Beyrut la sfârșitul după-amiazei, cina si cazare la hotel.
Ziua 7 (B/L/-)
Mic dejun la hotel. Plecare de dimineață la Baalbeck, unul dintre cele mai importante situri arheologic din Orientul Mijlociu. Vom continua la Ksara: masa de prânz într-un restaurant și degustare de vinuri. Dupa-amiaza vizita la situl arheologic Anjar, din epoca Umayyad. Înapoi la Beyrut după-amiaza târziu: cină libera și cazare peste noapte la hotel.
Ziua 8 (B/-/-)
Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport și zborul programat MEA la Roma și/sau Milano. Sfarsitul serviciilor noastre.

Note:
(B / L / D): B = Mic dejun; L = Masa de prânz; D = Cina

Plecări individuale de la Roma:
marți, joi și duminică
Plecări individuale de la Milano:
zilele de luni, miercuri, vineri si sambata.

Hoteluri prevazute (sau similare), de 4*

Beirut:
Coral Suites Hamra
Orient Queen Suites

Preturi individuale de participare, incepand de la:

Minim 2 persoane

In camera dubla

Supliment single

Cazare la hotel 4*

€ 2.220,00

€ 400,00

Supliment de sezon: 1 iunie-10 iulie/2 august-15 septembrie/14-25 octombrie/24 decembrie-3 ianuarie

€ 110,00

€ 110,00

Supliment de zbor cu plecare din 20 iulie pana in 10 august si din 21 decembrie pana in 5 ianuarie

€ 270,00

Taxele de aeroport, care se pot modifica

€ 158,00

Taxa de inscriere

€ 65,00