BRUNEI- THE LOST BORNEO

  • Destinatie: Brunei
  • Durata: 12 zile
  • Pret: $2580

Pretul include:
• Hotelurile menționate, sau în cazul în care nu sunt disponibile, altele în aceeași categorie
• Tratamentul în cadrul programului
• Transferuri, vizitarea obiectivelor turistice și taxele de intrare așa cum este indicat în program
• Ghizi locali vorbitori de limba italiană, de limbă engleză și asistenți locali
• Sac, suport pentru documente, bagaje, tag-ul și documentația ilustrativa
• Asigurare pentru asistență medicală, repatrierea și deteriorarea bagajelor

Pretul nu include:
• Zboruri Internationale
• Zboruri interne
• Toate taxele de aeroport locale, care trebuie achitate la nivel local
• Unele mese, băuturi, figuranti, sfaturi, gratuități, excesul de bagaj
• Excursiile optionale si orice altceva care nu sunt prezentate în “pretul include”
• Taxa de participare în valoare de € 65

Book Now
Ziua 1 (-/-/-)
Sosirea in aeroportul din Kuching și transferul la hotel. După-amiaza o vizita a orasului, capitala fermecătoare Sarawak, cu clădiri frumoase, vechi, piețe în aer liber, temple și moschei. Turul este completat cu muzeul naturalist și etnografic din Sarawak. Înregistrarea la hotel
Ziua 2 (B/-/D)
Mic dejun. Plecare dimineata devreme. De-a lungul drumului, oprire la centrul de conservare Orang Utan din Semenggok. Apoi, se reia călătoria spre Lacul Batang-Ai. În timpul călătoriei vom face opriri la Serian pentru a vizita piața tradițională locală. O altă oprire va fi pe o plantație de piper. Dupa pranz se va continua spre granița indoneziană cu Kalimantan. Check-in și timp liber. Cina si cazare la hotel.
Ziua 3 (B/-/D)
Dupa micul dejun, plecarea cu tradiționalul “Perahu Panjang” (o barca lunga) în mijlocul lacului. Vizita unui sat și o unei case lungi, tradiționala din Iban. După o gustare a mâncărurilor locale, se va pleca cu barca pe malul lacului. Întoarcerea la stațiune după-amiaza unde vom avea timp pentru activități extrașcolare. Cina si cazare la hotel.
Ziua 4 (B/-/-)
Mic dejun in stațiune și plecarea pentru călătoria înapoi la Kuching. Oprire pentru masa de prânz in drumul spre parcul Ranchan, cu cascade mici și grădini luxuriante. Sosirea în Kuching după-amiaza. Transfer la hotel. Seară libera și cazarea la hotel.
Ziua 5 (B/-/D)
Dupa micul dejun, transfer la aeroport si imbarcarea la bordul avionului pentru zborul la Mulu . Check-in și masa de prânz libere în stațiune. Parcul National Mulu este unul din parcurile cele mai spectaculoase din Malaezia . Este o întindere de natura neatinsa , care oferă posibilitatea de a explora pesteri ,de  a merge pe poduri suspendate și de a face drumeții . În această zi , există mai multe excursii . Se parcurge distanta de peste 3 km în jungla din jur pentru a ajunge la peșterile Lang și Deer, care formează împreună pasajul subteran în lumea largă. În interior veți descoperi stalactite și stalagmite milenare , cu multe forme și mărimi diferite . Revenirea se va face la apus de soare. Cina si cazare la Royal Mulu Resort.
Ziua 6 (B/-/D)
Dupa micul dejun, excursie cu barca la pestera vântului (Winds Caves). Se trece apoi la pestera cu apă limpede (Clearwater Caves), unde puteți admira drumul din interiorul ei excavat de râu și flora nativa din jur. Revenim cu barca în stațiune pentru masa de prânz. După-amiaza, veți descoperi populația indigenă Penan. Drumul care duce la ‘longhouse’ va fi o combinație de canoe și drumeții în pădurea din jur. Cina si cazare la Royal Mulu Resort.
Ziua 7 (B/-/-)
Dupa micul dejun se face transferul la aeroport pentru zborul la Miri. Ajugem acolo și ne întâlnim cu șoferul nostru; transferul se va face prin Brunei pe un camp petrolier, care l-a facut celebru in lume. Ajunsi in Brunei, facem check-in-ul la maiestuosul Hotel Empire. După-amiaza, vom vizita orașul, începând de la moscheea sultanului Bolkian, Muzeul Regalia și în cele din urmă ajungem sa exploaram prin canalele care traversează cea mai veche și cea mai mare localitate de apă, compusa în întregime din picioroange. Întoarcerea la hotel. Cina si cazare.
Ziua 8 (B/-/-)
Mic dejun la hotel si timp liber pana vom fi transferati la aeroport pentru zborul de sosire la Kota Kinabalu. Ajungând în Kota Kinabalu ne vom transfera la hotel. Seara, timp liber și cazare peste noapte la hotel
Ziua 9 (B/L/-)
Mic dejun și o zi de excursie la Kinabalu Park. Plecare dimineata devreme pe traseul Mesilau Nepenthes, care trece prin sate mici și peisaje uimitoare, cu maiestuosul munte Kinabalu omniprezent. Vă veti afla la o altitudine de aproximativ 2000m pentru a parcurge drumul care va duce la descoperirea diferitelor tipuri de plante carnivore gigante (Nepenthe), iar masa de prânz se va lua la un restaurant local. După-amiaza, check-in-ul la Kinabalu Heritage Resort.
Ziua 10 (B/-/-)
După micul dejun se merge la izvoarele termale de la Hot Spring Porring. Plimbare pe pasarelă, între vârfurile copacilor pentru a observa jungla din jur. Continuam calatoria spre sud, până ajungem la Sepilok Nature Resort. Check-in pentru noaptea de cazare.
Ziua 11 (B/L/D)
Mic dejun la stațiune . A doua zi incepe cu o vizita la Sanctuarul Sepilok Orang Utan. În acest centru , urangutanii sunt readusi la viață în pădure după ce și-au pierdut habitatul natural. De la Sepilok Orang Utan Center vom face transferul la Centrul Discovery Rainforest Sepilok, pentru a vizita aceasta ultima atracție naturală , care ne va permite sa ne bucuram de flora din jur și de grădina botanică bogată. Masa de prânz în timpul excursiei și continuam spre râul Kinabatangan. Cazare la cabana de pe malul râului Kinabatangan. După-amiază excursie cu barca de-a lungul râului , în căutare de animale sălbatice locale, inclusiv maimuțele tipice din Borneo. Cina si cazare la cabana Bilit Rainforest Lodge sau similar.
Ziua 12 (B)
Trezirea devreme la sunetul păsărilor exotice pentru a vizita lacul Ox Bow, amplasat în mediul luxuriant și fermecător al pădurii din Borneo. Întoarcerea la cabană pentru micul dejun si transferul la aeroportul din Sandakan.

Note:
(B / L / D): B = Mic dejun; L = Masa de prânz; D = Cina

Pret de persoana , minim 2 persoane:       In camera dubla     Supliment single    Red. tripla

Tur privat, cu ghid in engleza

€ 2.580,00

€ 780,00

€ 130,00

Tur privat, cu ghid in italiana

€ 4.050,00

Taxa de inscriere

€ 65,00

Hoteluri incluse:

Kuching: Hilton Kuching 5*

Batang Ai: Hilton Batang Ai Longhouse 4*

Mulu Caves: Royal Mulu Resort 4*

Seri Begawan: The Empire Hotel 4*

Kota Kinabalu: Pacific Sutera Hotel 4*

Mt. Kinabalu: Heritage resort 4*

Sandakan: Sepilok Nature Resort

Fiume Kinabatangan: Bilit Lodge